Alla inlägg under augusti 2009

Av Pernilla Thomasson - 8 augusti 2009 13:05

Häromkvällen stod Fabien och Anton nere vid vattnet och metade och efter en liten stund kom de upp helt lyriska de hade fångat en kräfta, räknas det som tjuvfiske då eller?

Den var riktigt stor så Fabien skulle promt koka den och äta den och det gjorde han oxå med bravur. Tyvärr hade vi ingen krondill, så den blev kokad i socker och salt men den smakade bra ändå.

Här sitter han och väntar på att få äta upp den, och här nedan ser man det uppätna resultatet.

 

Av Pernilla Thomasson - 8 augusti 2009 12:34

Vilken värme det har varit nu i några dagar, man man ska inte klaga för allt för snart kommer hösten och därefter vintern och mörkret. Det är ju fantastiskt mysigt när man kan sitta ute och äta frukost och även sitta ute sent på kvällen. Igår kväll satt vi ute och mös bara Krille och jag och så tittade mamma och pappa förbi, alltid lika trevligt. Satt där ute till runt tolv och drack cider, öl och vin och en och annan båt åkte förbi på älven. Det är såna gånger man verkligen njuter av livet.

Av Pernilla Thomasson - 7 augusti 2009 21:36

Oftast får man höra att Wilda är så snäll och det är hon. Det måste vara ett av de lättaste barn att ha hand om, hon anpassar sig alltid var man än är. De som har haft henne en gång brukar ofta säga vi kan ta henne fler gånger om det behövs.

Men den senaste tiden har den lilla donnan visat mamma och pappa att det finns ett hejdundrande humör i den lilla kroppen.

Så här arg blev hon bara för att hon inte fick dela med sig av en spade till Fabien.

Fast jag tycker att det är charmigt med humör på barn.....

Av Pernilla Thomasson - 7 augusti 2009 21:31

Efter en jättegod middag som min käre man hade gjort, grillade kebabspett, tomater, lök och champinjoner och till det en underbar sallad så bestämde vi oss för att ta barnen och hunden till badstranden för ett kvällsdopp.

Det är ju faktiskt fantastiskt fint vid Långseles badstrand, speciellt på kvällen då solen håller på att gå ner. 

I sidan på bilden ser man vår senaste familjemedlem rottweilern Hera två år. 

Här kommer en liten bättre bild på denna söta och snälla hund. 

Här har vi långseles största badfantast hon älskar verkligen att bada lilla gumman. 

Av Pernilla Thomasson - 7 augusti 2009 12:19

Peppar peppar ta i trä, tydligen är det träbröllop vi firar idag, 5 år som gifta. Tänk vad tiden går fort när man har roligt, kommer ihåg denna dag som det vore igår. Hela denna sommar regnade det oavbrutet i juni/juli och vi tänkte att det kommer det att göra även den 7 augusti, men sommaren och solen kom ungefär samma vecka och det blev en toppendag, dock kanske lite väl varmt för det var nog runt 35 grader och alla gäster bara väntade på att Krille skulle ta av sig sin jacka för då först får ju övriga gäster ta av sig sina kavajer.

 

Jag mins hur varmt det var i kyrkan, jag var helt säker på att hela klänningen var blöt i ryggen och innan jag och Elenore (min kära syster och tärna) kunde gå ut på trappan vid kyrkan var vi tvungna och gå och torka av benen som det fullkomligt rann om...


Sedan hade vi två fantastiska fotagrafer Stina och Camilla som fixade och trixade men nu när jag skulle hitta fotografierna på en skiva så hittade jag dem inte utan har fått knäppa kort på korten därav kvaliten.

 

Av Pernilla Thomasson - 6 augusti 2009 10:53

Igår åkte vi till Sundsvall och skulle handla lite smått och gott. När vi går där på Ikea och kollar  in lite nya köksluckor vem står inte där om inte självaste Mr Ikea, Ingvar Kamprad, lite coolt faktiskt att han är ute i sina butiker och kollar till hur de anställda sköter sig:) Men å andra sidan har jag nog aldrig sett så mycket personal på Ikea och hur hjälpsamma de var det var nog lite "dressat" för Herr Kamprad.


Vi kom iallafall hem med en tv till sovrummet, byrå till hallen som vi ska göra om nu i höst och sedan var man ju tvungen att åka på Willys och storhandla vilket hör till en gång i månaden. 

Av Pernilla Thomasson - 4 augusti 2009 22:46

Efter att vi ätit oss mätta på glass i Åhus så styrde vi bilen mot Ales stenar för att kolla på dessa vackra fornlämningar. Det enda som var lite negativt var att det var väldigt kuperad terräng och bara uppför när man skulle gå upp dit och med en lite halvtrött tjej i en paraplyvagn så tog det sin lilla tid att komma upp, men det var det värt. 

 

Tyvärr så har vi lyckats få något kladd på kameran efter glassbesöket så våra bilder har en viss skugga över sig, vilket vi inte märkte förrän några dagar senare. Men här är i allafall jag, Anton och Wilda nästan framme vid stenarna. 

Varför vi valde just att åka just hit (ett ställe jag aldrig hade hört talas om) var att vi såg den senaste Wallander filmen Kuriren dagen innan och där utpelar sig delar av filmen vid just Ales stenar. 


Av Pernilla Thomasson - 4 augusti 2009 22:37

Vi tog en liten promenad i Åhus och såg oss omkring. Efter hamnen låg det hur många fina båtar som helst, vädret var toppen så det var nästan lite utomlandskänsla när man gick där på kajen.

Här var en av alla fina båtar som vi såg. Det skulle vara något att lägga i Faxälven det.


Vi fortsatte vår promenad och hittade denna fina flaska, antar att en och annan flaska lämnar denna stad per dag. 

Man kunde faktiskt boka rundturer inne på själva fabriken, det fanns skyltar om det att man bokade dessa på systembolaget nej jag menar turistbyrån.

Entre skylten var lite mindre diskret än flaskan som stod lite på en bakgata.

 

Ovido - Quiz & Flashcards