Alla inlägg under augusti 2009

Av Pernilla Thomasson - 16 augusti 2009 22:17

Egentligen är jag inte superintresserad av sport men en del saker är bara måsten och en av dessa saker är 100m herrar. Här hemma var det totalt knäpptyst när finalen skulle gå, jag får gåshud över hela kroppen och av någon konstig anledning blir jag så glad när dessa väl förtjänta i detta fall Usain Bolt vinner så tårarna sprutar av lycka..

Blödig jag???? men jag känner att de som håller på med sport oftast har kämpat så in i norden för det som de gör att de är så väl värda det de har presterat att jag inte kan rå för det. Kolla på idrottsgalan eller fotbollsgalan är ju som rena rama dramafilmen för mig och Krille han undrar varför jag bölar hela tiden.


Men jag måste sätta in en bild på dagens superman Usain "Who`s faster" Bolt.

 

Av Pernilla Thomasson - 15 augusti 2009 15:29

Jag håller på att städa upp här hemma idag, tänkte att jag skulle damma, dammsuga och torka golven, men det går sådär, har inte riktigt lust med städning men men vad ska man göra...

Krille är på klubbmästerskap och spelar två rundor idag dvs 36 hål ska han spela, han stack upp till banan vid halv åtta imorse och kommer väl hem runt sex halv sju. 

När jag håller på som bäst och städar så håller Wildisen på och kämpar och bär sin lilla dockvagn ut på vägen och när hon till slut lyckats med det så kommer hon och vill att jag ska ta på henne skor och jacka, för hon ska gå med dockan till affären  och handla. Är de inte söta de små med så mycket vilja och bestämdhet att inget kan stoppa dem.....

Duktig är hon oxå, här håller hon på att kolla så det inte kommer några bilar. Hon nöjde sig dock med att få gå en bit upp på gatan med mammas överseende för när det kom en bil så tog hon vagnen och sprang hem och gömde sig bakom häcken....

Av Pernilla Thomasson - 14 augusti 2009 16:53

Wildas stora idol här i livet måste helt enkelt vara Thomas eller som hon själv kallar honom Sosso. Nu när vi sa att vi skulle åka till honom då skulle hon ha spray i håret, så det blev till att fixa håret, ska man på kalas ska man vara fin.

 

Av Pernilla Thomasson - 14 augusti 2009 16:49

Ja då har man stått i köket de senaste timmarna och bakat västerbottenost pajer, 4 stycken blev det dock är den ena bara med vanlig barn ost så att även barnen ska kunna tycka om dem.

Tyvärr kommer jag inte att lägga ut något recept på dessa då de är min egen lilla hemlighet...

Så nu ska vi åka ut till Nordins på udden och äta kräftor i goda vänners sällskap. Det kommer inte att bli särskilt sent för oss, Krille ska nämligen upp vid 6,30 imorgon bitti det är klubbmästerskap på golfbanan imorgon. Men jag och barnen kan ta sovmorgon....

 

Av Pernilla Thomasson - 13 augusti 2009 21:46

Nu har jag varit dålig att skriva här på någon dag, men det betyder väl att det inte har varit så mycket att skriva om heller.


Nu ikväll har Anton haft fotbollsmatch och det gick ju himla bra för de vann med 8-0 så lyckan var total efter att jag hämtade han och Krille.


Själv har jag och Wilda varit ute på golfbanan med Fabien som hade träning, de fick gå ut och spela fyra hål på stora banan, något som barnen verkligen älskar det är roligare än att stå på rangen och nöta...


Nu ska jag avnjuta en kall cider och göra varma mackor i mackjärnet, Krille njuter av musslor och en kall öl.... Härligt med semester och den är inte slut än på någon vecka...
Av Pernilla Thomasson - 11 augusti 2009 13:38

Kom för ett tag sen på att jag var tvungen att baka en kaka till i eftermiddag då Krille ska stå i korvvagnen nere på Risön när det är kvartersmatcher ikväll och då blev den en långpannekaka som jag kan rekommendera alla om man vill att det ska gå fort, en sk rör ihop kaka.


300 gr smält margarin

6 dl socker

6 dl mjöl

3 tsk bakpulver

3 tsk vaniljsocker

6 ägg


Fyllning: Färska eller frysta bär tex hallon blåbär. (Själv tycker jag att en förpackning med hallon/blåbär är för lite så jag brukar ta två). 


Garnering: siktat florsocker.


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smöra och bröa en långpanna.

3. Smält margaringet i en kastrull, medans det smälter blandar du ihop alla torra ingredienser i en bunke och rör om så det blandas.

4. Rör ner ägg och margarin tills du får en slät smet.

5. Häll smeten i långpannan och häll bären ovanpå.

6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter.

7. Låt kakan kallna och skär sedan ut bitar som du tycker är lagom, sikta sist över florsocker över kakan så blir den väldigt fin. / Lycka till.


Ett gott tips är att äta kakan med vaniljglass, men det går lika bra att använda sig av vaniljvisp eller bara som den är. 

Av Pernilla Thomasson - 10 augusti 2009 17:09

Nu har vi kört utan blöja på Wilda hela sommaren och senaste veckorna har inte en olycka hänt, det är så skönt att slippa dessa blöjor. Visserligen måste hon ha på natten när hon sover men annars så går det som tåget.

Vi har till och med åkt från Stockholm och hem utan blöja och hon sa till själv i bilen och då klarade hon att hålla sig tills vi kunde stanna - mammas stora piga.

 
Av Pernilla Thomasson - 10 augusti 2009 09:33

Igår var jag i Umeå hela dagen på kickoff för höstens superfina kollektion från Me & I, en jättetrevlig dag. Äntligen fick man se hur kollektionen såg ut har haft paketet hemma i nästan en vecka så gissa om jag hade lilla julafton igår när jag plockade upp allt och hängde på ställningen... Och idag kommer det att finnas på hemsidan så passa på att gå in och kolla. Har nu träffar varje kväll i två veckors tid nästan och det ska bli så roligt att få komma ut och visa kläderna för alla Me & I fantaster.

Så har du inte bokat någon träff och är sugen kontakta mig på pernilla.thomasson@meandi.se så kan vi boka en träff.

 

Ovido - Quiz & Flashcards