Direktlänk till inlägg 10 januari 2010
Ja då har jag även blivit färdig med mitt andra bak för dagen, hittade detta recept på en ny blogg som jag blivit frälst i då det finns mycket recept där. Så det blev solbullar. Måste säga att de var väldigt lätta att baka och supergoda, de ska penslas med smält smör och sockras innan de äts, men jag har ju slängt dem i frysen utan socker det får man fixa när man bjuder på dem.
50 g jäst
100 g smör
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 dl socker
2 tsk kardemumma
9 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 250grader.
Gör en vanlig bulldeg och låt den jäsa i 30 min. Under tiden gör du marsankräm antingen sådan man kokar eller snabbmarsan.
Rulla bullar och låt dessa jäsa 15 min, gör därefter ett hål i dem och fyll dem med marsankrämen, låt bullarna jäsa en sista gång 15 min.
Sedan ska de vara i ugnen 5-10 minuter, helt beroende på storlek och ugn, mina kunde bara vara inne 6 minuter.
När man sedan serverar dessa bullar så smälter man smör och penslar dem och strö socker över dem.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
|||||||
4 | 5 |
6 | 7 | 8 |
9 | 10 | |||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 | 16 |
17 | |||
18 | 19 |
20 | 21 |
22 |
23 | 24 |
|||
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 | |||
|