Alla inlägg under november 2009

Av Pernilla Thomasson - 17 november 2009 20:50

Håller på att tvätta tyget på vår soffa och så skulle jag ta tyget som är på fåtöljen oxå, men var är den då???

Har ju en förmåga att slänga all stryktvätt i den så det var bara att sätta igång med att sortera upp tvätten för att komma åt kuddarna så jag kunde ta bort deras tyg. Så nu står strykjärnet och väntar på mig så det är väl bäst att stryka medans järnet är varmt........ Med lite Desperata husfruar så kommer det nog att strykas undan lite.

 


Av Pernilla Thomasson - 17 november 2009 20:17

Här kommer en bild på nyckelskåpet som det lutar åt. Tror att det kommer att bli snyggt mot det andra som mest går i svart och vitt.

 

Om ni la märke till det på bilden över hallen så har jag även bytt ut alla strömbrytare och eluttag till dessa (Renova) i så snygg stil. Trodde att de skulle kosta skjortan men vi hittade en sida som hade dem till helt ok pris.

   

Av Pernilla Thomasson - 17 november 2009 20:03

Jag lovade ju i helgen att fota en bild på den del av hallen som var något så när klar och visst fotade jag men har inte hunnit blogga något. Blir ju lätt så ibland med alla andra saker som måste göras.

Här kommer nu en bild på väggen där vi stängde för in mot köket, det ser lite kalt ut kanske med tanke på de vita väggarna men det ska upp ett element där på väggen först och sedan ska jag ju till Sundsvall och shoppa på torsdag så det blir någon tavla där på väggen oxå. Har även hittat ett nyckelskåp som det lutar åt om jag inte hittar något på torsdag och det fanns faktiskt på Mio här hemma i Långsele.

 

Ser att det saknas en list runt garderobsdörren, vilket jag missat. Har precis ropat till Krille som sitter en trappa upp och frågat var är den listen, samt att den ena såg ut att behövas målas en gång till. -Jag ska göra det imorgon har jag sagt, fick jag till svar.


Och imorgon kommer tapeten upp så då ska här monteras ihop byrå och fixas så nya bilder kommer under kvällen imorgon.


Av Pernilla Thomasson - 14 november 2009 23:23

Just nu hör jag ljuva timmerstockar som min man drar utifrån tv-rummet....Han har varit flitig som vanligt idag, alla lister som gått att sätta på plats är nu på plats vilket ledde till att jag faktiskt fick skruva ihop skohyllan till hallen imorse oxå, jag älskar att skruva ihop möbler....


Ska fota den delen av hallen imorgon som faktiskt börjar bli klar, men det är en del smådetaljer som saknas men det löser sig nog på torsdag då det bär av till Sundsvall med en lika shoppinggalen vän, Ewa R.

Håller som bäst på att leta ett snyggt nyckelskåp på nätet men hittar inget som jag fallit för ännu, är det någon som har tips om var man kan hitta coola, designade nyckelskåp så bombardera mig med tips. Skulle bli glad om jag hittar ett högblankt i rött skulle nog bli suveränt till det röda skoskåpet som jag inte fått montera ännu (morr).


Morgondagen bjuder även på två klädträffar en mitt på dagen och en framåt kvällen och det ska bli roligt som alltid. Sedan ska det även börja röjas i källaren eftersom att vi får främmande till helgen så då måste man ju ta hand om kaoset en trappa ner, blir ju lätt så när man inte är där nere så ofta, av någon konstig anledning hamnar allt man inte vet var man ska göra av därnere. Så jag antar att listan över saker som måste inhandlas i Sundsvall kommer att växa imorgon då det kommer att behövas XXXX antal lådor i olika storlekar för att gömma undan allt. Men det kan behövas så det är bra när man får besök då blir det lite eld i baken på en och då händer det som annars ska bli en annan dag.


Nu piper strykjärnet så nu måste jag kila för tvätten kallar. 

På återseende.

Av Pernilla Thomasson - 14 november 2009 16:25

Har idag fixat till ute på farstukvisten idag, kändes så tråkig. Så en sväng till Butik Lilla Syster i Tjäll så var det klappat och klart, det finns så sjukt mycket fint där. Hade tidigare sett en stege i trä där och fått för mig att den måste jag ha och efter ett tips i en inredningstidning fick jag för mig att det skulle hänga ett par gamla skridskor där. Sagt och gjort ringde mamma som befinner sig i Småland och frågade om mina gamla flickskridskor fanns kvar, -Nej du de har vi slängt för ett par år sen, fick jag till svar. Så det blev en liten sväng till loppis och jag hittade ett par där som passade som handen i handsken.

Har även varit ute i skogen och tagit en liten gran som syns på bilden i den vita krukan.

Så nu är det fixat och klart, resultatet ser ni här och som tur är kan Krille inte se resultatet på kontot.

 

 

Känns riktig mysig att komma hem och mötas av en massa ögongodis......

 

Av Pernilla Thomasson - 12 november 2009 20:50

 

Här kommer receptet på detta underbart goda nougatgodis som är lätt att göra oxå.


100 gr ljus mjölkchoklad

1 block (250 gr) Nougat

1 burk (350 gr) Nutella

1 l Corn Flakes

300 gr mörk kvalitetschoklad 70%


1. Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och nutella i ett vattenbad. Ta av skålen från värmen.

2. Vänd försiktigt ner cornflakes i chokladblandningen.

3. Häll detta i en liten rektangulär form, 26*13 cm klädd med bakplåtspapper. Packa försiktigt ihop smeten så att inga lufthål uppstår.

4. Låt stelna i kylen och skär kakan i 2*4 cm breda bars/bitar.

5. Finhacka den mörka chokladen. Smält 1/3 av den i ett vattenbad, tag av skålen från värmen och rör i resten av cholkaden tills allt smält. Låt svalna under omrörning till ca 28 grader.

6. Doppa bitarna i choklad, gärna med hjälp av en gaffel. Låt dem rinna av på ett galler (med bakplåtspapper  under).


Av Pernilla Thomasson - 12 november 2009 20:46

Jag skulle upp på Kläddax idag och kolla efter nya fodrade galonisar till Wilda då de hon har är i minsta laget. Men jag hittade en vinteroverall istället som jag blev helt kär i och det blev Wilda oxå som skulle prova och kolla spegeln innan det var klart. Nu har hon ju en uppsättning med skidbyxor och jacka sedan tidigare men det kan faktiskt vara bra att ha både och ifall det ena är smutsigt eller blött så går det alltid att vara ute.

 

Jag gillar Didriksson för det är rejäla kläder som håller för aktiva barn, samt att kläderna är rymliga så det inte blir som stoppade korvar.

Av Pernilla Thomasson - 12 november 2009 20:36

 

Här kommer receptet på de Italienska Bacis som jag gjorde härom kvällen.


Hemgjorda "Baci", betyder kyssar

Hasselnötspraliner.


Ca 20 stycken

150 g mörk choklad

1 dl Hasselnötter

100 gr Nutella


Du behöver ca 20 ischokladformar.


Smält hälften av den mörka chokladen över vattenbad eller i micron.


Pensla formerna med en liten pensel så att de är choklad som helt täcker sidorna.

Ställ formerna kallt en stund. Rosta under tiden hasselnötterna i en torr stekpanna. Låt dem svalna och gnugga dem mellan händerna eller i en kökshandduk så att du får bort skalet. Ta undan 20 st nötter och hacka resten smått.


Smält Nutella i ett vattenbad och blanda sedan ner de hackade nötterna i Nutellan.

Klicka Nutellan i formerna och peta ner en nöt i mitten. Ställ pralinerna att stelna i rumstemperatur i cirka en timme eller i kylen.


Smält resten av chokladen, låt den svalna lite. Skeda chokladen över pralinerna.


Förvaras svalt eller i kylskåp.


Ovido - Quiz & Flashcards