Direktlänk till inlägg 18 mars 2010
Har varit inne i ett bakstim, det kanske har märkts här inne på bloggen. Många av mina recept har jag som jag tidigare skrivit hämtat från en arbetskollega Malin som har massor av bra GI-recept. Jag delar ändå med mig av recepten här på sidan så att ni som läser får ta del av dem.
Till helgen ska jag till Sundsvall och handla lite och då ska jag jaga lite GI-böcker så att man får lite ny inspiration.
12 stycken Hamburgerbröd.
50 gr Jäst
5 dl fingervarmt vatten
1 dl Olivolja
2 tsk Salt
2 dl Havrekli
12 dl Dinkelmjöl (det går bra att blanda siktat och fullkorn)
1 ägg
Sesamfrön
1. Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt.
2. Blanda i havrekli och dinkelmjölet. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen smidig.
3. Jäs degen under bakduk i 30 minuter.
4. Sätt ugnen på 225 grader.
5. Ta upp degen och knåda den lätt. Baka sedan ut till bullar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
6. Låt bullarna jäsa övertäckta i 30 minuter.
7. Vispa ägget lätt och pensla bröden, strö på sesamfröna och grädda i ugnen i ca 10 minuter.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 | 11 |
12 |
13 | 14 |
|||
15 | 16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 | |||
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|