Direktlänk till inlägg 18 mars 2010
Idag har vi gjort GI-pannkaka här hemma och den är supergod och snabbt går det att göra den, alla äter den förutom Fabien men där är det ju knappt något som duger just nu, han har blivit så kräsen.
Tänkte att jag skulle dela med mig av receptet här.
Till en långpanna behövs.
3 paket bacon.
2 dl vispgrädde
2 dl keso naturell
2 dl riven ost
8 ägg
1. Börja med att klippa baconet och lägg det i en välsmord långpanna, klicka gärna ut lite extra smör i långpannan och sätt in plåten med baconet i ugnen på 225 grader och stek på det tills det är lagom knaperstekt.
2. Blanda under tiden ägg, vispgrädde, keso och ost i en bunke.
3. Innan du häller på smeten över baconen se till att det är rejält med fett i långpannan för det kan lätta bränna fast annars. Har hänt att jag hällt i lite flytande smör innan jag slagit över smeten.
4. Låt pannkakan gå i ugnen tills den fått fin färg ca. 15-20min.
Barnen och Krille äter pannkakan med vanlig sylt såsom jordgubb eller lingon, själv äter jag bär till och om man vill kan man även ta vispad grädde till.
Nu ska jag kila till köket och börja baka ut min deg som ska bli hamburgerbröd ala GI.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 | 11 |
12 |
13 | 14 |
|||
15 | 16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 | |||
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|