Direktlänk till inlägg 12 november 2009
Här kommer receptet på detta underbart goda nougatgodis som är lätt att göra oxå.
100 gr ljus mjölkchoklad
1 block (250 gr) Nougat
1 burk (350 gr) Nutella
1 l Corn Flakes
300 gr mörk kvalitetschoklad 70%
1. Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och nutella i ett vattenbad. Ta av skålen från värmen.
2. Vänd försiktigt ner cornflakes i chokladblandningen.
3. Häll detta i en liten rektangulär form, 26*13 cm klädd med bakplåtspapper. Packa försiktigt ihop smeten så att inga lufthål uppstår.
4. Låt stelna i kylen och skär kakan i 2*4 cm breda bars/bitar.
5. Finhacka den mörka chokladen. Smält 1/3 av den i ett vattenbad, tag av skålen från värmen och rör i resten av cholkaden tills allt smält. Låt svalna under omrörning till ca 28 grader.
6. Doppa bitarna i choklad, gärna med hjälp av en gaffel. Låt dem rinna av på ett galler (med bakplåtspapper under).
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 |
5 |
6 | 7 | 8 | |||
9 |
10 | 11 |
12 | 13 |
14 | 15 |
|||
16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
22 | |||
23 | 24 |
25 | 26 |
27 |
28 | 29 | |||
30 |
|||||||||
|