Direktlänk till inlägg 12 november 2009
Här kommer receptet på de Italienska Bacis som jag gjorde härom kvällen.
Hemgjorda "Baci", betyder kyssar
Hasselnötspraliner.
Ca 20 stycken
150 g mörk choklad
1 dl Hasselnötter
100 gr Nutella
Du behöver ca 20 ischokladformar.
Smält hälften av den mörka chokladen över vattenbad eller i micron.
Pensla formerna med en liten pensel så att de är choklad som helt täcker sidorna.
Ställ formerna kallt en stund. Rosta under tiden hasselnötterna i en torr stekpanna. Låt dem svalna och gnugga dem mellan händerna eller i en kökshandduk så att du får bort skalet. Ta undan 20 st nötter och hacka resten smått.
Smält Nutella i ett vattenbad och blanda sedan ner de hackade nötterna i Nutellan.
Klicka Nutellan i formerna och peta ner en nöt i mitten. Ställ pralinerna att stelna i rumstemperatur i cirka en timme eller i kylen.
Smält resten av chokladen, låt den svalna lite. Skeda chokladen över pralinerna.
Förvaras svalt eller i kylskåp.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 |
5 |
6 | 7 | 8 | |||
9 |
10 | 11 |
12 | 13 |
14 | 15 |
|||
16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
22 | |||
23 | 24 |
25 | 26 |
27 |
28 | 29 | |||
30 |
|||||||||
|