Alla inlägg den 7 februari 2010

Av Pernilla Thomasson - 7 februari 2010 20:52

 

Ja då var det första på plats efter ommålning och uppsättning. Hyllan var den jag skrev om igår och resultatet på målningen syns ju på lilla bänken. Så nu blir det inhandling av gardiner och en lampskärm så att jag kan fixa det sista i den lilla vrån.

Veckan som kommer blir nog en lagom hektisk vecka, visningar mån-ons kväll, sedan får vi besök på onsdag kväll från Småland då Krilles lillasyster Tette och hennes Mathias kommer (alla längtar till onsdag kan jag lova). De ska passa på att åka lite slalom så Anton får väl visa sina kunskaper på det planet här någon kväll.


Sedan blir det nog mest fix inför lördagens STORA fest för mamsen som fyller 60år på söndag. Jag och lillasyster håller i och planerar för fullt och det kommer att bli så bra. Men vi kommer att ha att göra här i veckan, enda problemet är egentligen mamma som inte kan släppa sitt kontrollbehov och låta oss fixa hennes fest........(hoppas att du läser nu mamma). Vi kommer att se till att du blir helnöjd så njut du under veckan och kom klockan 18,00 på lördag kväll så ska du se att flickorna har fixat.

Av Pernilla Thomasson - 7 februari 2010 10:29

Igår var jag på shopping och förvandlingt tur ner till stan, har bestämt mig för att jag vill ha nya gardiner i form av vita hissgardiner samt byta ut de hängande lamporna i köket och vardagsrummet så först en tur till Maxi Corner för att kolla på gardiner, hittade fina vita hissgardiner där, men eftersom att jag skulle ut till Butik Lilla Syster så tänkte jag att jag skulle kolla där först. Sedan en snabbis in på Fresk för att köpa antikvit färg för att måla om min lilla förvaringsbänk i köket och även pallen då jag tycker att det är så fint med vitt.

Här en dålig bild på pallen.

Så här blev förvaringsbänken.

Kom till Butik Lilla Syster där hon hade 20% på allt gammalt i butiken så det blev lite av det man gått och tittat på men snålat på innan jul, det blev en hylla där jag kan ha kokböcker, en hylla med krokar där jag ska hänga upp lite krims krams (som Krille kallar det), en vit liten låda där man kan stoppa det man vill, alltid bra att ha. Hittade inga gardiner där och tyvärr så var Maxi Corner stängt när jag åkte tillbaka så jag fick helt enkelt åka hem utan gardiner, men det blir att  åka och köpa dem till veckan då istället.


Sedan till lampproblemet att hitta fina lampor på fot i lantlig stil med tygskärmar på var inte det lättaste i den här stan, men som tur var så hade jag två gamla lampfötter hemma som låg i sopsäckarna som skulle till sopstationen men det var väl meningen att de inte skulle dit så nu är de ommålade i antikvitt och nu är det bara skärmarna som fattas, men har hört att Ditt hem nere i stan ska ha fina skärmar så det blir att åka dit och köpa om de har det jag söker.

Av Pernilla Thomasson - 7 februari 2010 10:27

Igår kväll så ville Fabien att vi skulle göra fruktsallad, så då gjorde vi frukt i ugn i form av hallon, banan och kiwi som vi täckte med lite råsocker och potatismjöl och rev lite vit blockchoklad över, barnen åt glass till själv åt jag det som det var och det är verkligen supergott.

Fabien var väldigt noga med att vi la upp hans bild som han knäppte här på bloggen.

Av Pernilla Thomasson - 7 februari 2010 10:12

Ja då har jag kört en vecka med Gi-kost och jag måste säga att det går himla bra, finns ju så mycket recept på nätet att hitta så man kan variera sig väldigt bra. En riktig favorit under veckan till frukost/lunch har varit att få äta sig en god omelett, går snabbt att göra och man har oftast något gott att slänga i den så att det blir variation. Fabien har ju varit hemma mån-ons så därför har det varit lätt att fixa Gi-mat.

Jag vägde mig inte innan men ställde mig på vågen igår och som det var förut så har det nog resulterat i ett stackars kilo, men bättre det än åt andra hållet.

Ovido - Quiz & Flashcards