Direktlänk till inlägg 19 februari 2010
Mitt Gi-ande går faktiskt riktigt bra, det har även resulterat i minus på vågen så det känns skönt. Det som jag har saknat mest nästan är att kunna få äta sig en macka och nu har jag hittat detta jättebra recept på Malins blogg och det gick hem hos hela familjen, mer eller mindre hos de två största killarna i alla fall.
Här kommer receptet:
25 gr jäst
5 dl fingerljumt vatten
1 dl solroskärnor
½ dl linfrön
½ msk salt
1 msk sirap
2 rivna morötter
13-14 dl dinkelfullkornsmjöl
1 uppvispat ägg
solroskärnor
Smula jästen i en bunke.
Tillsätt vatten och rör om så att jästen löser sig.
Tillsätt alla ingredienser utom mjölet och rör om. Häll i mjölet i omgångar och arbeta degen tills den är fast och smidig. Spara lite av mjölet till utbakningen.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Häll ut degen på mjölat bakbord och tillsätt resten av mjölet om det behövs.
Knåda degen smidig och forma till en rulle. Dela rullen i 20 bitar och forma till bollar. Lägg bollarna på en bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa 30 minuter under bakduk.
Sätt på ugnen på 225 grader.
Pensla bollarna med ett uppvispat ägg och strö på solroskärnor. Grädda bröden i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | |||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
|||
22 |
23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
|