Direktlänk till inlägg 1 februari 2010
Detta recept tog jag från Annas blogg.
1 kg köttfärs
2 äggulor
1pkt creme bonjour vitlöksost, eller annan smak om man vill.
2 dl grädde
1 gul lök
2 msk kalvfond
1 msk soya
2 tsk salt
1 tsk vitpeppar
½ tsk kryddpeppar
½ tsk malen ingefära
Sätt ugnen på 250 grader. Skala och hacka löken. Blanda färsen med alla kryddorna, äggen, grädden, fonden och soyan. Forma en limpa och lägg i en ugnsfast form, gör en skåra i limpan och klicka ner osten där. Sätt in i ugnen sänk temperaturen till 175 grader och låt den vara inne i ca 45 min.
Till detta åt vi vuxna blomkålsmos och barnen fick potatis och gräddsås till.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | |||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
|||
22 |
23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
|