Direktlänk till inlägg 15 juli 2009
Har precis haft Pernilla och hennes barn på besök och Helena med barn här så jag bakade lite rabarbermuffins. Och nu är jag är jag alldeles själv (Wilda sover) och Fabien följde med Pernilla och dem till stan, så jag passar på att skriva lite sen ska jag lägga mig och vila med man är lite sliten i kroppen och huvudet gör sig påmind.
Rabarber och kanelmuffins med Crumble (Leilas recept)
Muffinssmet (grundrecept)
100gr smör
2st ekologiska ägg
1,5dl strösocker
1tsk vaniljsocker
2dl ekologisk mjölk 3%
1st citron, skalet
4dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1 nypa salt
Fyllning
3st stora rabarber
1msk smör till stekning
2msk strösocker
2msk malen kanel
Smuldeg
75gr kallt smör
2dl havregryn
1dl vetemjöl
1dl strösocker
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins 8st, och 200 grader om du vill göra små 12st. Om du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20-25 grader så blir det bra.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
3. Skala och dela rabarberna i bitar. Stek dem i smör, strösocker och kanel. Låt svalna.
4.Blanda rabarberbitarna med smeten och fyll muffinsformarna till 2/3.
5. Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.
6.Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.
7. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.
Lycka till och låt er väl smakas.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 | |||||
6 |
7 | 8 |
9 |
10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
|||
20 | 21 | 22 | 23 |
24 |
25 | 26 | |||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|