Direktlänk till inlägg 13 juli 2009
Detta recept fick jag för några år sedan och det är ett riktigt favoritrecept, det blir många kakor, det går lätt att göra och ungarna bara älskar dessa tekakor.
Det blir mellan 50-70st beroende på hur stora man gör dem.
5 dl havregryn
1 l mjölk
2 pkt jäst för söta degar (går lika bra med vanlig)
2,5-3 dl strösocker
300 gr smält margarin
ca 2 kg vetemjöl
Gör så här:
1. Lägg havregrynen i en bunke och häll över mjölken, låt detta svälla en stund ca 10 min.
2. Smält margarinet.
3. Smula ner jästen i en bunke/assistent häll över mjölkblandningen, smält margarin, sockret och vetemjöl. Ta inte allt vetemjöl utan jag brukar börja med halva paketet och sedan starta assistenten för att sedan hälla på tills det blir en smidig deg som går att kavla.
4. Dela sedan upp degen och kavla ut den till ca 0,5cm och ta ut mått med något som är lagom till tekakor (tomma räkburkar brukar funka bra).
5. Lägg kakorna på bakplåtspapper och nagga dem. Täck med bakdukar.
6. Låt dessa jäsa i 2 tim.
7. Sätt ugnen på 200 grader.
8. Grädda i 6-8 minuter, tills de får en fin färg.
De är supergoda, det enda som är lite nackdel är jäsningen på två timmar men då brukar man kunna hitta på något annat under tiden.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 | |||||
6 |
7 | 8 |
9 |
10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
|||
20 | 21 | 22 | 23 |
24 |
25 | 26 | |||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|